Jak w tytule Nasz produkt regionalny Pieróg gryczany
Składniki Porcja na okrągły prodiż 2,0 kg - Ziemniaki
0,5 kg sera białego
1 kostka masła
0,5 l śmietany
0,8 kg kaszy gryczanej całej - nie połówek
5 sztuk jajek
sól , pieprz
Sposób przyrządzenia Podstawowy składnik ziemniaki
Ziemniaki obieramy gotujemy , do gorących dodajemy kasze
Całość dokładnie mieszamy
Dodajemy ser biały , jajka
Do tego śmietana , maslo
Całość mieszamy
Jakieś zioło
Sól czy pieprz
jednak sól i pieprz - tak do smaku
Dalej guciamy i to porządnie
No może coś z tego będzie
Do gara czyli prodiża
Jakiś folklor , czyli ładny szlaczek coby ładnie wyglądało
Do prądu i pieczemy . Sądzę że 1,5 h wystarczy
Jak jest ciepły i dobrze przyprawiony , smakuje wyśmienicie . Efekt widać na zdjęciu powyżej
Nie zdążyłem fotki nawet w całości zrobić