Składniki 30dkg mięsa mielonego
7 jajek
20 dkg majonezu
30 dkg sera żółtego GOUDA
sól, pieprz, wegeta,olej, bułka tarta
WykonanieSer zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 5 jajek rozprowadzić na jednolitą masę dodać majonez oraz ser - dokładnie połączyć. Tak przygotowaną masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Lekko studzimy. mięso mielone , pozostałe jajka i odrobina bułki tartej , przyprawiamy do smaku. Tak otrzymane nadzienie wykładamy na wcześniej upieczoną masę zawijamy w roladę. Owijamy papierem do pieczenia, na blachę i pieczemy około 30 minut , temperatura około 200 stopni . Jak wszystko pójdzie ok powinno to wyglądać tak
Robiła żona już kilka razy i naprawdę ciężko aby coś nie wyszło. Dla zmiany smaku można jakiś eksperyment zrobić . Tu dodane suszone pomidory
A tak się prezentuje z innymi specjałami "Kuchni Polowej"
Smacznego A ta zieloną opiszemy już wkrótce. Tylko trawa musi się zazielenić .