Słowo się rzekło .
Ciepłe mleko , drożdze .
DSCN2756.JPG [ 279.68 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Ciepłe mleko , drożdze , maka
DSCN2758.JPG [ 278.94 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Mieszamy całą zawartość
DSCN2759.JPG [ 298.6 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Chwila cierpliwości , ciasto rośnie
DSCN2761.JPG [ 296.19 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Jak się czeka to i urośnie
DSCN2770.JPG [ 301.7 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Po wyrośnięciu , łyżka i mieszamy
DSCN2773.JPG [ 296.38 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Ponownie zostawiamy do wyrośniecia .
DSCN2771.JPG [ 289.27 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Ciasto na stolnice i wyrabiamy .
DSCN2779.JPG [ 290.5 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Wałek i do natarcia
. Ciasto ma mieć +, - 0,5 cm grubości
DSCN2782.JPG [ 302.54 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Talerzyk , nóż i do dzieła . Wycinamy kółka
Żona ma wprawę , bo to prawie jak na stole operacyjnym
DSCN2785.JPG [ 290.51 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Wcześniej przygotowany farsz
DSCN2765.JPG [ 301.22 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Najlepiej i chyba najwygodniej zrobić to łyżką
DSCN2789.JPG [ 290.4 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Lepimy , gnieciemy , formujemy - jak kto chce
DSCN2790.JPG [ 260 KiB | Przeglądane 807 razy ]
No i ulepione , tak to mniej więcej ma wyglądać
DSCN2791.JPG [ 274.03 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Chwila czasu dajmy im odpocząć po tarmoszeniu w lewo i prawo
DSCN2792.JPG [ 287.46 KiB | Przeglądane 807 razy ]
No i do tłuszczu , gorącego .
DSCN2804.JPG [ 302.58 KiB | Przeglądane 807 razy ]
ładnie się pitraszą , a jaki zapach
DSCN2809.JPG [ 301.65 KiB | Przeglądane 807 razy ]
No i koniec leżakowania i opalania się
DSCN2810.JPG [ 298.48 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Wykładamy na wcześniej przygotowany ręcznik papierowy
DSCN2805.JPG [ 296.69 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Żona zrobiła , ja opisałem . Zawsze mówiłem że współpraca najważniejsza
DSCN2815.JPG [ 289.94 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Sprawdzamy i prezentujemy środek
DSCN2814.JPG [ 305.23 KiB | Przeglądane 807 razy ]
Miło będzie jak coś z tego opisu uda Wam się stworzyć . A jeszcze bardziej miło będzie jak będzie smakować Następnym razem specjał ziemi biłgorajskiej
Pieróg - gryczak