A dzisiaj tak jesiennie bo i produkt czysto jesienny
Zupa dyniowaPorcja na 5-7 osób
Składniki 1-1,5 kg dyni ( Miąszu )
2-3 marchewki
1-2 cebule2 serki topione śmietankowe
2-3 kostki bulionowe/rosołowe
ostra papryka - przyprawa w proszku
sól , pieprz , gałka muszkalułowa
Miąsz z dyni kroimy w kostkę
Marchewkę też w kostkę
Dodajemy kostkę rosołowa , zeszklona cebulę
No i wszystko do gara
Kolorowo się zrobiło
Zalewamy wodą i gotujemy do uzyskania miękkości produktów . Po ugotowani i lekkim ostudzeniu blendujemy
Dodajemy pozostałe składniki
Serk , sół , pieprz , gałkę muszkatułową , paprykę i dokładnie blendujemy
Można podawać na zimno , ciepło , z dodatkiem śmietany lub grzanek .
Wszystko zależy od upodobań i smaku .
Troszeczkę fantazji .....
I gotowe
Smacznego