Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 2 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2016, 21:13 

darkus napisał(a):
Podczas tych 28 lat nikt nic nie kombinował z tą przyczepą, ponieważ znam poprzedniego właściciela od bardzo wielu lat.
Nikt nie zarzuca,że było kombinowane. Jeżeli było, to przez ,,pomagającego''w kupnie tej przyczepy.
Dziwna jest sytuacja,że nadany numer znajduje się w DR, a nie jest wybity na ramie.Kolego, czy pytałeś w Wydziale Komunikacji co z tym fantem zrobić?
Może zrobić tak jak pisze Heniu , a tabliczki znamionowe bywały na allegro.
Z tym wypytywaniem, to ostrożnie, powiedz,że chcesz dopiero kupić przyczepę,a nie,że jesteś już jej właścicielem :)
Gdyby sprawa była nie do przeskoczenia, to chyba musisz zainwestować w numeratory :(

PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2016, 21:16 

Numery trzeba nabić i będzie ok. Natomiast tabliczka nie jest obowiązkowa. Jakoś przez te lata poprzedni właściciel nie zwrócił na to uwagi, a przyczepę użytkował zaledwie kilka dni w roku. Ale zagranicą kilka razy był. Ja też nie sprawdziłem i latem byłem z nią w Chorwacji.

PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2016, 21:33 
Admin

Obrazki: 1929
Pisałem już . W mojej towarówce SAM-e też nie nabili numerów , ale dali tabliczkę :D . Tabliczkę wyrobisz u diagnosty , to chyba nie powinien być problem . Lepiej ją jednak mieć . Podejrzewam jak by była na dyszku to nikt na drodze nie szukał by numerów . A od tego się przecież u Ciebie zaczęło .

Kontakt tylko poprzez
Obrazek

Do zobaczenia na trasie

W trasie z przyczepą:

Rok 2026 Już jest 2650 i ciagle licznik nalicza
Rok 2025 - 2400 km
Rok 2024 - 5550 km
Rok 2023 - 5550 km
Rok 2022 - 2190 km
Rok 2021 - 4150 km
Rok 2020 - 4120 km
Rok 2019 - 7,060 km
Rok 2018 - 10,500 km

PostNapisane: poniedziałek, 6 marca 2017, 23:45 

W mojej 126a, na ramie są 2 tabliczki. 1 na dyszlu z nr przyczepy i 2ga na ramie z tyłu z numerem ramy (na ten nr była zarejestrowana) NIC nabitego nie znalazłem na ramie. W starym DR panie w urzędzie wbiły pierwszemu właścicielowi "SAM - n126" W późniejszym czasie "SAM" zostało wykreślone i potwierdzone pieczęcią z adnotacją na str4 "marka - Niewiadów". Przyczepa została zarejestrowana w 86tym roku (chyba rok wcześniej wszedł obowiązek rejestracji przyczep, bo do tego czasu jeździło się na nr auta)
To że bałagan w urzędach panował wcześniej, nie dziwi, to że panuje i dziś poraża. Rejestrowałem dziś na zabytek Zastavę a pani mi wpisała FSO WARSZAWA :) a na zwrócenie uwagi na błąd usłyszałem "to co mam panu wpisać by był pan zadowolony..." Przyczepa została przez poprzedniego właściciela wyrejestrowana. Ale udało mi się ją przywrócić do ewidencji tyle że znów dowolność interpretacji urzędniczej oferowała wszelaką fantazję (głównie finalnie odmowną mimo cytowania konkretnych ustaw) Nie zdziwi mnie, brak nabitych numerów, inne dane w DR, brak tabliczki... Najgorsze jest to że by wyprostować te wszystkie błędy lub niedopatrzenia z lat wstecz, musimy na rzęsach skakać, uważając by nie przeszkodzić w kawie lub plotkach, choć przyznać trzeba że i tak się poprawiło ;) Mnie ratowała 2ga tabliczka z nr ramy i fakt iż wcześniej przyczepa jednak zarejestrowana była mimo jej wyrejestrowania. W innym przypadku stała by pewnie dalej tam gdzie stała i zarastała na wieki.

Byle do weekendu i w drogę :) Pozdrawiam

PostNapisane: sobota, 22 maja 2021, 07:39 

bo chodzi o to aby wszelka wlasnosc polaka
wybic tak jak wybito wszelka wlasnosc gospodarcza polskiego panstwa
i obarczyc wieczystymi odsetkami na rzecz zagranicznych podmiotow

niestety tak to wyglada
sledzilem losy ustawy majacej umozliwic czasowe wyrejestrowanie pojazdow
zgloszonej przez kukizowcow w pierwszej ich kadencji w sejmie
na komisje sejmowa wyslali mlodego zoltodzioba ktory nie potrafil sie odszczeknac
delegatowi z pis i ustawa przepadla w komisji zanim sie narodzila
zainteresowalem kim jest ten posel z pis i co robi w sejmie
glownym jego zainteresowaniem bylo jak ulatwic i przyspieszyc dawanie zezwolen ukrainskim kierowcom na prowadzenie tirow w polsce i UE
trzy miesiace to wg niego bylo zbyt dlugo aby czekac na pozwolenie

z tymi nr to podobnie
zamiast oswiadczenia wlasciciela ze takie nr przyczepa posiada
urzedniczy kolowrot przemiela sprawne jeszcze urzadzenia na wysypisko smieci
jak widac wtedy ekologia nie dziala i zadne ocipienie CO2 NIE JEST WAZNE!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 2 3