Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2026, 11:08 

Obrazki: 1094
Od zakupu w maju tego roku i późniejszym przystosowaniu "Waldiego" do nocowania w nim to już czwarty wyjazdowy weekend i będzie przybywać w tym sezonie. :) W ostatni weekend zaczęło się całkiem dobrze, jednak prognozy nie były optymistyczne. :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przed zakupem T4 obejrzałem na YT pewnie kilkadziesiąt filmów o tematyce turystycznej polegającej na spaniu w aucie. To co zwracało moją uwagę we wnętrzach to fakt że przeważnie panował tam artystyczny nieład czy bardziej dosadnie bałagan. W tamtym czasie obiecałem sobie że u mnie będzie porządek, no i dotrzymałem słowa. =))
Obrazek
Obrazek

Prognozy pogodowe w ten weekend nie zawiodły :( Więc coz było robić. :-\
Obrazek
Obrazek
Nie ma to jak kojąca zieleń natury choćby w deszczu.

Na całe szczęście pojawił się nie wiadomo skąd chyba jakiś duch, który dzielnie stawiał opór kaprysom pogody i zabrał się do usuwania wody z markizy. ;)
Obrazek
Obrazek
Działo sie tak kilkakrotnie podczas soboty i niedzieli ale w końcu po każdym razie przychodziło wytchnienie. No coż jak mawiał klasyk: "sorry taki mamy klimat". :)
Obrazek

Ford C-Max 105 KM N126n

„Przeszkoda pociąga człowieka z charakterem, jako że pokonując ją sam się urzeczywistnia.“ — Charles de Gaulle

„Doświadczenie to suma błędów popełnionych oraz tych, których się z żalem nie popełniło.“ - z przemyśleń

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 09:39 
Admin

Obrazki: 1925
Jakieś nowo odkryte miejsce , czy raczej sprawdzona parcela ?

Kontakt tylko poprzez
Obrazek

Do zobaczenia na trasie

W trasie z przyczepą:

Rok 2026 Już jest 2650 i ciagle licznik nalicza
Rok 2025 - 2400 km
Rok 2024 - 5550 km
Rok 2023 - 5550 km
Rok 2022 - 2190 km
Rok 2021 - 4150 km
Rok 2020 - 4120 km
Rok 2019 - 7,060 km
Rok 2018 - 10,500 km

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 10:49 

Heniek napisał(a):
Jakieś nowo odkryte miejsce , czy raczej sprawdzona parcela ?
Heniu, toż to weekendowy wyjazd więc stara sprawdzona miejscówka i dla mnie to tak wokół komina. ;) Zaręczam że raz byś przyjechał i jeszcze nie raz chciał wracać w to miejsce, no chyba że masz owsiki. =))

Ford C-Max 105 KM N126n

„Przeszkoda pociąga człowieka z charakterem, jako że pokonując ją sam się urzeczywistnia.“ — Charles de Gaulle

„Doświadczenie to suma błędów popełnionych oraz tych, których się z żalem nie popełniło.“ - z przemyśleń

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 12:00 
Admin

Kelian napisał(a):
stara sprawdzona miejscówka
Kelian napisał(a):
że raz byś przyjechał i jeszcze nie raz chciał wracać w to miejsce
Ja to rozumie bo bardzo lubię od czasu do czasu wrócić w odwiedzone już miejsca, ale ...........................
To jakby przeczy do niedawna głoszonej przez Ciebie tezy że
Cytuj:
Ile razy można jeździć w to samo miejsce
. Położenie masz jak dla mnie super bo to "środek Polski" to i możliwości sporo. A od nas to tylko w Bieszczady blisko :D

Obrazek

i pogoda ostatnio jakoś nie nastraja mnie do wyjazdów. A może to już PESEL ? Sam nie wiem

Obrazek

Będzie dobrze.

A i mam pytanie . Jak radzisz sobie ze składaniem tego wynalazku ?

Obrazek

Kontakt tylko poprzez
Obrazek

Do zobaczenia na trasie

W trasie z przyczepą:

Rok 2025 - 2400 km
Rok 2024 - 5550 km
Rok 2023 - 5550 km
Rok 2022 - 2190 km
Rok 2021 - 4150 km
Rok 2020 - 4120 km
Rok 2019 - 7,060 km
Rok 2018 - 10,500 km

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 13:06 

Heniek napisał(a):
Ja to rozumie bo bardzo lubię od czasu do czasu wrócić w odwiedzone już miejsca, ale ...........................
To jakby przeczy do niedawna głoszonej przez Ciebie tezy że
Cytuj:
Ile razy można jeździć w to samo miejsce
. Położenie masz jak dla mnie super bo to "środek Polski" to i możliwości sporo. A od nas to tylko w Bieszczady blisko :D

Nie przypominam sobie abym formułował takie zdanie dotyczące wyjazdów turystycznych. Jeśli pijesz do mojej opinii na temat lokalizacji corocznej Biesiady w Tumlinie to nie jest ten przypadek. Z Tumlinem nie jestem związany emocjonalnie lecz towarzysko poprzez kilkukrotne tam spotkania z Wami, dlatego jakiś czas temu pojawiła się moja propozycja aby zmienić tę lokalizację, gdyż nie zmieniała ona składu uczestników co do zasady. Moje położenie czyli miejsce startu, owszem nie jest złe bo i Mazury i Kujawy i Wybrzeże to nie są wielkie wyzwania i tylko jak mam możliwości, przede wszystkim czasowe, to z nich korzystam w różnych formach wyjazdowych, co też regularnie dokumentuję tutaj na forum w formie fotorelacji z moich wyjazdów. Być może dla wielu nie wnoszą one nic nowego czy ciekawego lecz dla mnie są ważne i w jakimś sensie wartościowe. Bieszczady które są dla Ciebie bliskie także mam w planach w tym roku o czym pisałem wcześniej, zobaczymy co z tego wyjdzie. Chciałbym mieć tyle wolnego czasu co Ty i mieć taki dylemat czy jeszcze mi się chce, póki co niestety tak nie jest. W moim przypadku chęci na pewno nie brakuje. Ograniczenia zdrowotne czy "peselowe" nie są dla mnie żadną przeszkodą, pomimo że nie jestem najzdrowszym i najmłodszym i swoje ograniczenia również mam. Poznałem ludzi w dużo gorszym stanie sprawnościowym i fizycznym od mojego i mógłbym im w dalszym ciągu pozazdrościć "hartu ducha" i determinacji. Myśle, że każda forma aktywności turystycznej choćby najskromniejsza dobrze służy samopoczuciu i ogólnemu rozwojowi, dlatego uważam że nawet wyjazdy tzw "wokół komina" są bezcenne. :)

Ford C-Max 105 KM N126n

Ostatnio edytowano wtorek, 21 lipca 2026, 13:28 przez Kelian, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 13:13 

Heniek napisał(a):
A i mam pytanie . Jak radzisz sobie ze składaniem tego wynalazku ?

Obrazek

Pierwsze kilka razy to była męczarnia. #-o Obecnie to kilka sekund, trening czyni mistrza. :D

Ford C-Max 105 KM N126n

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 13:25 
Admin

Kelian napisał(a):
Obecnie to kilka sekund, trening czyni mistrza. :D
Ja mam taki namiot z 10 lat i nigdy nie mogę bez nerwów go złożyć.
Postanowiłem rozwiązać to w inny sposób. Kupiłem namiot na stelażu. Ten jeszcze służy a zastępca już czeka. Myślę że mniej nerwów będzie mnie kosztował .

Obrazek

Kontakt tylko poprzez
Obrazek

Do zobaczenia na trasie

W trasie z przyczepą:

Rok 2025 - 2400 km
Rok 2024 - 5550 km
Rok 2023 - 5550 km
Rok 2022 - 2190 km
Rok 2021 - 4150 km
Rok 2020 - 4120 km
Rok 2019 - 7,060 km
Rok 2018 - 10,500 km

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 14:34 

Heniek napisał(a):
Postanowiłem rozwiązać to w inny sposób. Kupiłem namiot na stelażu. Ten jeszcze służy a zastępca już czeka. Myślę że mniej nerwów będzie mnie kosztował .
Ja też mam taki namiot na stelażu tylko jeździ w "ENCE" a ten "kilkusekundowy" jeździ w "Waldku" więc nie muszę pamiętać aby zabrać czy przełożyć ustrojstwo, bo z pamięcią już bywa krucho u mnie :-\ :ymblushing:
Na poniższym zdjęciu jestem w krysysowej sytuacji w której myślałem że to budka telefoniczna :ymsick: i dzwoniłem po pomoc na pogotowie aby ratować kolegę który stracił przytomność. ;) :D

Obrazek

Obrazek

Ford C-Max 105 KM N126n

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 17:35 

Obrazki: 1664
A ja głupi myślałem, że chciałeś se w łeb strzelić :)) =)) :ymdevil:

Punto 69KM
N260
N126n

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...

PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2026, 17:57 

MISIO_PRZYTULAK napisał(a):
A ja głupi myślałem, że chciałeś se w łeb strzelić :)) =)) :ymdevil:
Misiek wcale głupio nie pomyślałeś wiadomo co by mi przyszło do głowy gdyby pacjent nie stracił przytomności z tego gorąca. :))

Ford C-Max 105 KM N126n