Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 2 3 4 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 25 lipca 2025, 23:04 
Admin

Obrazki: 1929
Nigdzie nie użyłem ( chyba ) słowa - stary dziad. Darku to wogóle nie o to chodzi. sam potrafię wiele rzeczy zrobić, udoskonalić czy wręcz naprawić, ale ...........
No właśnie, osobiście nie wiem czy już mi się nie chce czy po prostu nie mogę bo sił jakby coraz mniej. Do tego pewnie i jakieś warunki bym znalazł, ale w Twoim przypadku chyba wolałbym poświęcić czas na zarabianie kasy i kupić coś gotowego. Takie mam zdanie :)
Ale marzenia to piękna sprawa i trzeba je realizować w czym bardzo Ci/Wam kibicuję.

Kontakt tylko poprzez
Obrazek

Do zobaczenia na trasie

W trasie z przyczepą:

Rok 2026 Już jest 2650 i ciagle licznik nalicza
Rok 2025 - 2400 km
Rok 2024 - 5550 km
Rok 2023 - 5550 km
Rok 2022 - 2190 km
Rok 2021 - 4150 km
Rok 2020 - 4120 km
Rok 2019 - 7,060 km
Rok 2018 - 10,500 km

PostNapisane: sobota, 26 lipca 2025, 14:34 

Obrazki: 1129
kocio128 napisał(a):
Odważny projekt. Życzę powodzenia :)
Leon dziękuję. Heniek napisał że lepiej abym się skupił na zarabianiu kasy i kupił coś gotowego. Przecież cały fan z tego to proces tworzenia Frankenstein a będzie jak wyjdzie mawia klasyk. ;)

Ford C-Max 105 KM: VWT4 TD 68 KM: N126n

„Przeszkoda pociąga człowieka z charakterem, jako że pokonując ją sam się urzeczywistnia.“ — Charles de Gaulle

„Doświadczenie to suma błędów popełnionych oraz tych, których się z żalem nie popełniło.“ - z przemyśleń

PostNapisane: sobota, 26 lipca 2025, 17:41 

Obrazki: 1664
kocio128 napisał(a):
Kelian napisał(a):
Leon dziękuję. Heniek napisał że lepiej abym się skupił na zarabianiu kasy i kupił coś gotowego. Przecież cały fan z tego to proces tworzenia Frankenstein a będzie jak wyjdzie mawia klasyk. ;)
Nie rozumiem za bardzo tego fanu z tworzenia. Przecież ktoś zrobi to za Ciebie i w sumie nawet nie będziesz do końca pewny jak. Facet sprzedał Ci auto i jeszcze zarobi na remoncie.
Będzie to trwało bóg wie ile i nie wiadomo, czy doczeka końca. Oby się nie okazało, że będziesz musiał opchnąć to dalej, bo to sprawy groszowe nie będą.
Masz Darek świetną przyczepkę i zupełnie tego nie kumam.
A co na to wszystko Aśka, bo w tej rodzinie to ona rozsądniejsza chyba jest? :p ;)

Punto 69KM
N260
N126n

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...

PostNapisane: sobota, 26 lipca 2025, 20:36 
Admin

MISIO_PRZYTULAK napisał(a):
Michał, bo to o coś innego chodzi i Ty już dobrze wiesz o co. Tylko tu tak piszesz.

Kontakt tylko poprzez
Obrazek

Do zobaczenia na trasie

W trasie z przyczepą:

Rok 2025 - 2400 km
Rok 2024 - 5550 km
Rok 2023 - 5550 km
Rok 2022 - 2190 km
Rok 2021 - 4150 km
Rok 2020 - 4120 km
Rok 2019 - 7,060 km
Rok 2018 - 10,500 km

PostNapisane: sobota, 26 lipca 2025, 21:34 

kocio128 napisał(a):
Kelian napisał(a):
Nie rozumiem za bardzo tego fanu z tworzenia. Przecież ktoś zrobi to za Ciebie i w sumie nawet nie będziesz do końca pewny jak. Facet sprzedał Ci auto i jeszcze zarobi na remoncie.
Będzie to trwało bóg wie ile i nie wiadomo, czy doczeka końca. Oby się nie okazało, że będziesz musiał opchnąć to dalej, bo to sprawy groszowe nie będą.
A co na to wszystko Aśka, bo w tej rodzinie to ona rozsądniejsza chyba jest? :p ;)
Michał a kto powiedział że on będzie to robił zupełnie bez mojego udziału. To jest mój kolega z pracy i jeszcze moja przyczepa u niego garażuje. Rozliczenie jest w porządku to nie jest projekt komercyjny. Oczywiście zawsze mogą zajść okoliczności nieprzewidziane i temat różnie może się zakończyć. Aśka zamierza wziąć czynny udział w niektórych pracach na późniejszych etapach. My już nie jesteśmy na dorobku i nie oczekujemy nie wiadomo czego. To będzie projekt minimalistyczny bez stałych instalacji typu Webasto, solary itp. Faktycznie auto nie ma klimy i to jest stosunkowo duży koszt założenia. Nie wiem na ile będzie potrzebna, kiedyś jeździło się z wiatraczkami, tym bardziej że T4 z silnikiem 2.4 to żółwik i to jest przeze mnie akceptowane. Auto ma jeździć na stosunkowo krótkie trasy 100-150 km i czasami pewnie zapniemy do niego Enkę jeśli wyjazd będzie dłuższy niż 1-2 noce. Tyle mamy na Kujawy czy Mazury.

„Przeszkoda pociąga człowieka z charakterem, jako że pokonując ją sam się urzeczywistnia.“ — Charles de Gaulle

„Doświadczenie to suma błędów popełnionych oraz tych, których się z żalem nie popełniło.“ - z przemyśleń

PostNapisane: niedziela, 27 lipca 2025, 12:44 

Obrazki: 1664
Darek, dobrze.
Realizuj swoje marzenia, ale są sprawy ważne i ważniejsze.
Osobiście uważam, że powinieneś tą kasę przeznaczyć na coś innego. I w sumie właśnie po to, by móc jak najdłużej cieszyć się wyjazdami, ale to jest twoja kasa i twoje zdrowie.
Równie dobrze mogłeś wrzucić materac do Forda, a z tyły ustawić Twój namiot z Decathlonu. No ale, kto bogatemu zabroni.
Tak czy inaczej powodzenia w projekcie.

Punto 69KM
N260
N126n

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...

PostNapisane: niedziela, 27 lipca 2025, 14:11 

Równie dobrze mogłeś wrzucić materac do Forda, a z tyły ustawić Twój namiot z Decathlonu. No ale, kto bogatemu zabroni.
Tak czy inaczej powodzenia w projekcie.
Misiek dziękuję. Niestety do forda się nie mieszczę wyciągnięty wzdłuż a w poprzek we dwoje też słabo :D

PostNapisane: poniedziałek, 28 lipca 2025, 08:26 

Panowie ten post był ściemą z mojej strony.

Pomysł zakupu holownika w takiej postaci chodził mi po głowie i brałem pod uwagę realizację takiego projektu na poważnie. Zważywszy na swoje wcześniejsze doświadczenia z zakupu nadmiarowych "przydasi" tym razem poszedłem po rozum do głowy i postanowiłem to zweryfikować i poznać Wasze opinie. Osobliwa forma tej konsultacji była podyktowana chęcią uzyskania argumentów bez balastu typu "wujek dobra rada".

Wszystkich którzy poczują się teraz urażeni lub zniesmaczeni z całego serca przepraszam.

Dziękuję Wam za szczere i krytyczne opinie które były dla mnie bardzo cenne jak również za okazaną życzliwość gdybym podjął się realizacji takiego projektu.

PS Podjąłem decyzję o rezygnacji z wprowadzenia go w życie.

PostNapisane: poniedziałek, 28 lipca 2025, 13:17 
Admin

Kelian napisał(a):
Panowie ten post był ściemą z mojej strony.
W sumie to większość życia ludzkiego to jedna wielka ściema :D

Kontakt tylko poprzez
Obrazek

Do zobaczenia na trasie

W trasie z przyczepą:

Rok 2025 - 2400 km
Rok 2024 - 5550 km
Rok 2023 - 5550 km
Rok 2022 - 2190 km
Rok 2021 - 4150 km
Rok 2020 - 4120 km
Rok 2019 - 7,060 km
Rok 2018 - 10,500 km

PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2025, 23:25 

Darku, od początku wiedziałem, ze ściemniasz :p Jesteś za bardzo pragmatyczny i logiczny jak na takie pomysły :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 2 3 4 5  Następna strona