Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 24 sierpnia 2026, 15:33 

Obrazki: 1129
Rok ten od początku był dla nas intensywny szczególnie jeśli chodzi o sprawy rodzinne czego uwieńczeniem były narodziny kolejnego wnuka w czerwcu. Zegar nieubłaganie cyka i siły już nie takie jak kiedyś więc postanowiliśmy spędzić urlop w tym roku bez zbytniego wysiłku i jednocześnie przetestować opcję wyjazdu z naszymi czworonogami na dłużej niż weekend. W rzeczywistości to był pierwszy taki wyjazd z dwoma kotami na pokładzie. W przeddzień wyjazdu okazało się ze mam odprysk na przedniej szybie i na całe szczęście znalazłem zakład który zrobił mi to od ręki i w mojej ocenie wcale drogo nie było jednakże był warunek że uszkodzenie nie będzie większe niż 5 zł. Trzeba było dodać tylko jedynkę przed i zero po i po sprawie. :ymhug:

Obrazek

Obrazek

Ruszyliśmy w drogę po raz kolejny tam gdzie jeździmy od 7-iu lat bo jak odpoczywac i eksperymentowac z kotami to tylko w sprawdzone miejsce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koty spisały się wyśmienicie tak jakby były stworzonae do takiej formy odpoczynku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W ciagu dnia koty trzymały się w obrębie obozowiska a na noc znikały, pewnie zapoznając okolice.
Obrazek

... i wracały nad ranem.

Dzięki takiemu ich zachowaniu mieliśmy spokój i czas na leniuchowanie.

Obrazek

Obrazek

Wreszcie mogłem posłuchac z sentymentem "Lata z radiem" i powspominać stare czasy.

Obrazek

i tradycyjnie pogrzebać przy aucie.

Obrazek

Wykonałem a raczej wykończyłem dodatkowe przyłącza elektryczne i zainstalowałem dodatkowe światła.

Obrazek

Obrazek

Oczywiście był czas również na pływanie kajakiem czy bez (nie robiłem zdjęć gdyż juz kiedys zamieściłem relację z tego jeziora) i inne atrakcje jak oglądanie zaćmienia słońca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy okazji mogłem przez dłuższy czas używać przedsionka a nie daszka od słońca i powiem z ręką na sercu że projektanci sprzed lat spisali się świetnie. :D

Obrazek

Odpoczęliśmy od codzienności z przyrodą i kotami w tle ale jak wiadomo wszystko co dobre szybko się kończy a czas jest nieubłagany.

Obrazek

Obrazek

Postaje mieć nadzieję że napotkana "złota rybka" dotrzyma słowa i jeszcze pozwoli nam na jakiś ciekawy wyjazd w tym roku. :)

Obrazek

Ford C-Max 105 KM: VWT4 TD 68 KM: N126n

„Przeszkoda pociąga człowieka z charakterem, jako że pokonując ją sam się urzeczywistnia.“ — Charles de Gaulle

„Doświadczenie to suma błędów popełnionych oraz tych, których się z żalem nie popełniło.“ - z przemyśleń

PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2026, 07:47 

Obrazki: 1664
Czyli tym razem tapicerkę w przyczepie oszczędziły :-\ ;)
W każdym razie fajnie, że się zaaklimatyzowały i mieliście spokój, bo ze zwierzakami różnie niestety bywa, a wizyta w "psim hotelu" jest niejednokrotnie dużym stresem.
I to nie tylko dla zwierzaka :)

Punto 69KM
N260
N126n

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...

PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2026, 08:14 

Obrazki: 1129
MISIO_PRZYTULAK napisał(a):
Czyli tym razem tapicerkę w przyczepie oszczędziły :-\ ;)
O dziwo nawet jej nie tknęły ale myślę że to także znak postępującego wieku kotów które to stały się spokojniejsze i już nie rozrabiaja jak kiedyś.
MISIO_PRZYTULAK napisał(a):
... a wizyta w "psim hotelu" jest niejednokrotnie dużym stresem.
I to nie tylko dla zwierzaka :)
Powiem Ci że nawet o tym nie pomyślałem a zabraliśmy je z tego powodu że nie miał im kto michy podać gdyż dzieci w tym samym czasie również wyjechały na urlop. :(

Ford C-Max 105 KM: VWT4 TD 68 KM: N126n

„Przeszkoda pociąga człowieka z charakterem, jako że pokonując ją sam się urzeczywistnia.“ — Charles de Gaulle

„Doświadczenie to suma błędów popełnionych oraz tych, których się z żalem nie popełniło.“ - z przemyśleń